Jön a Dakar és az Africa Race: íme a sivatag magyar indulói

Két kiemelkedő sivatagi tereprali-futam is elkezdődik az ünnepek után, és mindkettőn szurkolhatunk magyar formációknak is.

Dakar Rali

A 46. Dakar Ralit ezúttal is Szaúd-Arábiában rendeznek majd, január 5-én veszi kezdetét és 19-éig, tehát péntektől péntekig tart majd, január 13-a, szombat lesz majd a pihenőnap. Összesen közel 8 ezer kilométert kell megtennie a mezőnynek, ebből 4727 kilométer lesz a mért versenytáv, és bőven lesznek 700-800 kilométeres napok is.

Ami a magyarokat illeti, echte autós alakulat nem indul, de ott lesz Lónyai Pál és Filippo Ippolito egy T3-as Yamahával az X-Raid Yamaha csapatának támogatásával. Mellettük három kamionos formációra lesz érdemes figyelni: a Qualisport Racing (Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László) ezúttal is rajthoz áll a Scaniával, a Team SSP-nél pedig Szalai Norbert ül egy MAN TGS-ben, Darázsi Zsolt és Léner Tibor pedig egy MAN TGA-ban.

Említsük még meg, hogy romániai nevezéssel rajthoz áll a motorosoknál Gyenes Emánuel is.

Africa Eco Race

A Jean-Louis Schlesser nevével fémjelzett Africa Eco Race az igazi, klasszis Dakar-útvonalon zajlik majd, Monacóból indul útnak a mezőny, majd egészen Dakarig tart a sivatagi száguldás. Az esemény már idén, december 30-án kezdetét veszi a hercegségben, aztán január 2-án rendezik majd az első igazi, éles szakaszt, január 7-e lesz a pihenőnap, és január 14-én, a 12. szakasszal érkezik meg a mezőny Dakarba. Az indulóknak összesen több mint hatezer kilométert kell majd megtenniük.

Ezen az eseményen egyetlen magyar páros képviseli a hazai autósportot: Varga Imre és Toma József a Varga Racing Team színeiben egy Toyota Hilux Overdrive-val vág neki a megmérettetésnek az autósok között.

Ott lesz ugyan Szalay Balázs és Mezei Dániel, valamint Bunkoczi László és Bunkoczi Soma is, de őket nem értékelik, időmérés nélkül, a Rally Raid mezőnyében, versenyen kívül szeretnék teljesíteni a távot, így ők eredményt nem tudnak elérni.

Related posts